Gehaktbal met Ketjap Manis en Cayennepeper

Ingredienten:

400g rundergehakt
2 eieren
80g paneermeel
2 el ketjap manis
1 tl cayennepeper
3 el boter
380ml vleesfond

Bereiding:

Meng alle ingredienten behalve de boter en de vleesfond door elkaar. Kneed het gehakt met de hand vervolgens tot alle ingredienten goed zijn gemengd. Verdeel het gehaktdeeg in enkele ballen en laat deze afgedekt een minuut of 30 rusten in de koelkast. Verhit vervolgens een pan met flink wat boter en braad de ballen rondom bruin. Schenk de fond erbij en laat de ballen af en toe keren. Bak ze in 45 minuten op laag vuur gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>