Gehaktbal Trafasie

INGREDIENTEN
1 pot Faja Lobi Bami Trafasie
1 ei
1 (rode) ui of sjalotje
100 gram paneermeel
4 eetlepels bak en braadboter
500 gram gehakt, half-om-half
Faja Lobi Satésaus Trafasie of Faja Lobi Pinda Sambel

BEREIDING
Meng eerst 4 eetlepels Bami Trafasi, de ui, paneermeel en het ei met de 500 gram gehakt. Kneed het complete mengsel vervolgens geheel door elkaar tot je een mooi egaal mengsel hebt. Verdeel het gehakt in 4 even grote (of naar wens) porties en draai er mooie ballen van. Braad de ballen vervolgens in een met boter verhitte braadpan onder hoog vuur egaal bruin. Voeg vervolgens 2-3 el Bami Trafasie met 150ml water en voeg dit aan de braadpan toe. Eenmaal bruin geschroeid, draai het vuur wat lager en braad de ballen in 30-45 minuten gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>