Recept voor een lekkere en sappige gehaktbal

INGREDIENTEN:

500gr rundergehakt
2 el ketjap manis
1 el grove mosterd
1/2 el zout
1 el Franse mosterd
1 tl cayennepeper
2 eieren
100gr paneermeel
1 pot vleesfond
25gr boter

BEREIDING:

We mogen de handen weer gaan gebruiken! Het bereiden van de gehaktbal is eigenlijk heel simpel. Meng álle ingredienten zoals hierboven beschreven, behalve de boter en vleesfond) in een grote kom en kneed alles door elkaar. Kneed net zo lang tot alles goed aan elkaar vastplakt en je een goed mengsel hebt. Maak vervolgens een aantal ballen naar eigen keuze (groot, klein…) en laat ze even hard worden in de koelkast. Gooi de 25g boter in de pan en bak de gehaktballen op hoog vuur rondom lekker bruin. Vervolgens een half uurtje laten sudderen met de vleesfond erbij voor een lekkere jus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>