Wim Geerts wint De Gouden Gehaktbal 2015

Tijdens de Markt van 1001 Smaken in Amsterdam heeft de Telegraaf de winnaar bekendgemaakt van de Gouden Gehaktbal 2015. Enthousiasteling Wim Geerts won de prijs van beste bal van het jaar, die door culinair journalist Felix Wilbrink werd uitgereikt.

De strijd om de Gouden Gehaktbal 2015 begon op zaterdag 19 september en kende enkele voorrondes, waar de ballen in de Keuken Kampioen en het Amsterdamse Food Center werden beoordeeld. In de jury zaten meesterkoks, superslagers en zelfs enkele oma’s. Allen waren ze unaniem over de bal van Geerts: ‘Een bal die naar gehaktbal smaakt. Oprecht, eenvoudig en smakelijk’. De jury beoordeelde de gehaktballen van de amateur gehaktbaldraaiers op rulheid, vastheid, sappigheid, smaak, vorm, braadtechniek en uiterlijk. Daarnaast mocht de bal ‘origineel zijn en een beetje anders, of streekgebonden of juist allochtoon’. Leuk detail: tijdens het bakken liep Geerts continue met de pan naar buiten, omdat hij het kunstlicht in de keuken niet vertrouwde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>